Hoofdgerecht | 250 minuten | 4 personen
1 kg buikspek zonder zwoerd
olijfolie
zwarte peper
zeezout
Voor de rub:
10 gemarineerde semigedroogde tomaatjes
10 ansjovisfilets, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
5 takjes rozemarijn, naaldjes, fijngehakt
5 takjes salie, blaadjes, fijngehakt
8 takjes tijm, blaadjes, fijngehakt
25 g pijnboompitten, fijngehakt
1 tl venkelzaad
Verwarm de oven voor op 135 graden. Snijd intussen de vetlaag van het buikspek kruislings in. Meng de ingrediënten voor de rub.
Leg het spek op de vetkant en wrijf de vleeskant royaal in met de rub. Rol het spek vanaf de brede kant strak op en knoop met rolladetouw op als een rollade.
Bestrijk met olijfolie en bestrooi rondom met zeezout en zwarte peper. Leg de porchetta op het rooster in het midden van de oven (zet er een braadslee onder als je straks de oven niet wilt schoonmaken). Laat 3½ uur garen tot het vlees zacht aanvoelt.
Verhoog de oventemperatuur tot 225 graden en rooster de porchetta in 10-15 min mooi goudbruin.
Haal de porchetta uit de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 15 min rusten voor je het vlees aansnijdt. Lekker met citroenrisotto en rucolasalade.
1 kg buikspek zonder zwoerd
olijfolie
zwarte peper
zeezout
Voor de rub:
10 gemarineerde semigedroogde tomaatjes
10 ansjovisfilets, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
5 takjes rozemarijn, naaldjes, fijngehakt
5 takjes salie, blaadjes, fijngehakt
8 takjes tijm, blaadjes, fijngehakt
25 g pijnboompitten, fijngehakt
1 tl venkelzaad
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.