Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen
4 grote portobello’s
1 ui, fijngesnipperd
50 g vers broodkruim
1 el Chinees vijfkruidenpoeder
1 el knoflookpoeder
Uit de voorraadkast
2 el plantaardige olie
½ el zout
½ tl witte peper
Maak de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes. Wrijf ze voorzichtig in met 1 el van de olie, bestrooi met zout en peper en zet apart.
Verhit een grote wok of koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg de rest van de olie toe en bak de ui 2 minuten. Voeg het broodkruim, het vijfkruidenpoeder, het knoflookpoeder en de rest van het zout en de peper toe en bak nog 2 minuten tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Haal van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vul met behulp van een lepel de portobello’s met het broodkruimmengsel. Leg ze met de gevulde kant naar boven op een bakplaat en bak 20 minuten in de oven.
Serveer met noedels, rijst, salade of in een vers gestoomd broodje, en zet er een soja- of chilisaus bij.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.