Nagerecht | 325 minuten | 4 personen
Voor de koekjes (16 stuks)
200 g amandelmeel
200 g havermeel
120 g bruine basterdsuiker
2 tl bakpoeder
½ tl fijngemalen zeezout
100 ml ongezoete amandeldrink
32 pecannoten
grof gemalen zeezout
Voor het ijs
1 x recept voor Cashewijsbasis (zie p. 11) of Kokosijsbasis (zie p. 10)
150 g ongezoete pompoenpuree
1 tl pumpkin spice (of koek- en speculaaskruiden)
Voor de koekjes
Meng het amandelmeel, havermeel, de basterdsuiker, het bakpoeder en zeezout kort in een mengkom. Voeg de amandeldrink toe en meng met je handen tot het deeg een bal vormt.
Verdeel het deeg in 16 gelijke bolletjes en verdeel die over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze plat en beleg elk koekje met twee pecannoten. Zet de bakplaat met koekjes minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bak de koekjes in het midden van de oven in 14-16 minuten lichtbruin. Bestrooi ze direct na het bakken met wat grof gemalen zeezout en laat afkoelen.
Voor het ijs
Bereid de cashew- of kokosijsbasis volgens de instructies op pagina 11 of 10 en meng de pompoenpuree en pumpkin spice erdoor.
Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en zet het minimaal 2 uur in de vriezer. Zonder ijsmachine: volg de instructies op pagina 7. Zet het ijs gedurende 7-8 uur in de vriezer.
Schep met een kleine ijsschep bolletjes ijs en leg een bolletje tussen twee koekjes. Druk aan om een ijssandwich te maken.
Voor de koekjes (16 stuks)
200 g amandelmeel
200 g havermeel
120 g bruine basterdsuiker
2 tl bakpoeder
½ tl fijngemalen zeezout
100 ml ongezoete amandeldrink
32 pecannoten
grof gemalen zeezout
Voor het ijs
1 x recept voor Cashewijsbasis (zie p. 11) of Kokosijsbasis (zie p. 10)
150 g ongezoete pompoenpuree
1 tl pumpkin spice (of koek- en speculaaskruiden)
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.