Hoofdgerecht | 60 minuten | 4 personen
Lekker langzaam van genieten, champignons à l’escargot
(Uit Eenvoudige dineetjes van Cara Lee)
Neem vier kleine vuurvaste potjes en vet die in met boter. Maak de champignons schoon met
wat keukenpapier (niet wassen), leg in elk potje drie tot vier champignonhoedjes en hak de
rest van de champignons fijn, tezamen met verse dragonblaadjes (mag eventueel ook
gedroogde zijn, maar verse is lekkerder) en de peterselie.
Schil de knoflook, rasp de teentjes of hak ze of snij ze zo klein mogelijk en meng de
knoflookmassa door het gehakte champignonmengsel. Strooi er wat zout en peper op en
verdeel het mengsel over de potjes.
Verdeel ook de rest van de boter, zodat u in iedere pot een flinke klont kunt leggen.
Zet de potjes tenslotte 15 à 20 minuten in een voorverwarmde, hete oven (200 graden).
Serveer de champignons à l’escargot bloedheet, met stokbrood.
*Tip: Dit gerecht kan van tevoren voorbereid worden, zodat het alleen nog maar in de oven
gezet hoeft te worden.
Wijnadvies van meneer Hamersma, schrijver van De Grote Hamersma:
Als je toch langzaam aan het genieten bent bij champignons op de slakkenmanier bereid, neem dan
nog wat extra de tijd voor een Bourgogne Blanc. Maar ook wit uit de Rhône, en dan met name
van de roussannedruif, is een echte paddenstoelenwijn.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.