Hoofdgerecht | 50 minuten | 4 personen
1 kg kleine nieuwe aardappels, zoals krieltjes
1 biologische citroen
1 bol knoflook
3 el extra vergine olijfolie + extra om te besprenkelen
1 el verse oregano
1 kg meloen (watermeloen, cantaloupe of honingmeloen; combineren kan)
200 g feta
1 klein bosje basilicum, blaadjes geplukt
1 klein bosje munt, blaadjes geplukt
Verhit de oven tot 200 graden. Hak grote aardappels doormidden en houd de kleinere heel. Verdeel ze over een grote bakplaat. Schil de citroenschil met een dunschiller in lange, dunne repen en leg die op de bakplaat. Kneus de knoflook tot de tenen openbarsten en voeg ze met de olijfolie en de oregano toe aan de bakplaat. Schep even door elkaar, kruid het mengsel met zout en peper en rooster het 20 minuten.
Schil de meloen en snijd in dunne repen, driehoekjes en/of blokjes. Verwijder de pitten.
Haal de aardappels na 20 minuten uit de oven en kneus ze met een aardappelstamper tot ze uit elkaar vallen en platgedrukt zijn. Verkruimel de feta erover en zet de bakplaat nog 20 minuten in de oven tot de feta aan alle kanten goudbruin en krokant is.
Haal de bakplaat uit de oven, meng het sap van de halve citroen door het mengsel en voeg de meloen, basilicum en munt toe. Maak het af met olijfolie en eventueel wat honing of agavesiroop.
1 kg kleine nieuwe aardappels, zoals krieltjes
1 biologische citroen
1 bol knoflook
3 el extra vergine olijfolie + extra om te besprenkelen
1 el verse oregano
1 kg meloen (watermeloen, cantaloupe of honingmeloen; combineren kan)
200 g feta
1 klein bosje basilicum, blaadjes geplukt
1 klein bosje munt, blaadjes geplukt
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.