Voorgerecht | 10 minuten | 4 personen
1 el (10 g) chiazaad
175 ml notenmelk of kokosmelk
1⁄2 banaan, in plakjes
100 g gemengde bessen
1 tl geraspte gemberwortel
geraspte schil van 1 onbespoten limoen
1 snufje fleur de sel
Voor de garnering:
in plakjes gesneden seizoensfruit, fijngehakte noten, geroosterde kokosnoot, etc.
Wist je dat sommige cafés in Californië niets anders dan bowls serveren? Deze bowl biedt de frisse smaak van een smoothie en de romige structuur van pudding met chiazaad. Laat je fantasie bij het garneren de vrije loop!
Doe het chiazaad de avond van tevoren in een kleine kom. Voeg 60 ml van de notenmelk of kokosmelk toe, roer goed en zet de hele nacht in de koelkast.
Bekleed een soepkom met plasticfolie of bakpapier. Leg er de plakjes banaan en de bessen op en zet de kom een nacht in de diepvries. Zet nog drie kommen in de diepvries. Zo is je smoothie de volgende ochtend heerlijk koud. De bessen zorgen voor een knapperige beet.
Doe de volgende ochtend het chiazaad met de notenmelk of kokosmelk, de rest van de notenmelk of kokosmelk, de bevroren vruchten, de gember, de limoenschil en de fleur de sel in een blender. Mix fijn tot een gladde smoothie. Verdeel de smoothie over de vier kommen die je uit de diepvries haalt. Garneer naar wens.
1 el (10 g) chiazaad
175 ml notenmelk of kokosmelk
1⁄2 banaan, in plakjes
100 g gemengde bessen
1 tl geraspte gemberwortel
geraspte schil van 1 onbespoten limoen
1 snufje fleur de sel
Voor de garnering:
in plakjes gesneden seizoensfruit, fijngehakte noten, geroosterde kokosnoot, etc.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.