Voorgerecht | 8 minuten | 4 personen
BBQ 180 °C, direct
60 ml mayonaise
60 ml zure room
1⁄2 tl gerookt-paprikapoeder of chilipoeder + extra ter garnering
1⁄2 teentje knoflook, geperst
40 g verse koriander, fijngesneden
4 maiskolven, ongekookt en schoongemaakt
110 g feta, verkruimeld
sap van 1 citroen peterselie, ter garnering
In Mexico noemen ze deze favoriete streetfood elote. De allerlekkerste maïs van de BBQ.
Meng de mayonaise, zure room, gerooktpaprika- of chilipoeder, knoflook en koriander in een grote kom.
Plaats de maïskolf, als The Bastard goed heet is, direct boven de kolen op het rooster. Blijf de maïskolf goed rondraaien (hij mag best een klein beetje zwart worden). Dit duurt ongeveer 8 minuten.
Smeer de gare maïskolf rondom in met het mayonaisemengsel, strooi er de feta over en wat gerooktpaprika- of chilipoeder voor een mooi kleurtje. Besprenkel met wat citroensap en gehakte peterselie.
Tip Prik een satéprikker in de maïs; eet net wat makkelijker.
BBQ 180 °C, direct
60 ml mayonaise
60 ml zure room
1⁄2 tl gerookt-paprikapoeder of chilipoeder + extra ter garnering
1⁄2 teentje knoflook, geperst
40 g verse koriander, fijngesneden
4 maiskolven, ongekookt en schoongemaakt
110 g feta, verkruimeld
sap van 1 citroen peterselie, ter garnering
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.