Voorgerecht | 20 minuten | 4 personen
4 rijstvellen
Salade:
1⁄2 spitskool, fijngesneden (op de mandoline)
1 appel, julienne gesneden
50 g sushigember, fijngesneden
gemengde kruiden naar smaak, fijngesneden (bijv. munt en bieslook)
1⁄2 rode peper zonder zaadjes, fijngesneden
Vinaigrette:
4 el sushiazijn
4 el limoensap
1⁄2 teen knoflook, geraspt
10 g laos, geraspt (of poeder naar smaak)
10 g gember, geraspt
2 el sojasaus
2 el bosui, fijngesneden
Maak de salade door alle ingrediënten te men-gen. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Schep vervolgens de helft van de vinaigrette door de salade en laat 15 minuten staan. De overige helft is om de spring rolls in te dopen.
Bevochtig een theedoek voor je de spring rolls gaat oprollen. Week de rijstvellen 30 seconden in lauwwarm water tot ze zacht zijn. Leg ze daarna op de theedoek, vul ze met de salade en rol ze zo strak mogelijk op.
Snijd de zijkanten bij en verdeel de spring rolls in tweeën. Serveer met de overgebleven dressing.
4 rijstvellen
Salade:
1⁄2 spitskool, fijngesneden (op de mandoline)
1 appel, julienne gesneden
50 g sushigember, fijngesneden
gemengde kruiden naar smaak, fijngesneden (bijv. munt en bieslook)
1⁄2 rode peper zonder zaadjes, fijngesneden
Vinaigrette:
4 el sushiazijn
4 el limoensap
1⁄2 teen knoflook, geraspt
10 g laos, geraspt (of poeder naar smaak)
10 g gember, geraspt
2 el sojasaus
2 el bosui, fijngesneden
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.