Hoofdgerecht | 45 minuten | 4 personen
200 g Puy linzen, gewassen
2 el olijfolie
100 g gerookte spekblokjes
2 uien, gesnipperd
1 teen knoflook, geraspt
300 g wortelen, in dunne plakjes
1 zoete aardappel, in blokjes
450 g prei, gesneden
3 tl koek- en speculaaskruiden
1 blikje tomatenpuree (70 g)
250 ml rode wijn
2 laurierblaadjes
½ groentebouillontablet
4 braadworsten
2 el peterselie, fijngehakt
zout en peper
Kook de linzen in ruim water gaar. Laat in het kookvocht staan. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan. Bak de spekblokjes 3 min. Voeg ui en knoflook toe en bak af en toe omscheppend 5 min mee.
Voeg wortel, zoete aardappel en prei toe. Bak al omscheppend 5 min mee tot de prei slinkt. Voeg de koekkruiden en tomatenpuree toe, bak dit 1 min.
Blus af met de wijn. Voeg laurierblad en het verkruimelde bouillonblokje toe, schep door en laat 20 min zachtjes stoven.
Voeg de uitgelekte linzen en eventueel wat kookvocht toe. Laat 15 min stoven en voeg zo nodig nog wat kookvocht toe.
Maak op smaak met peper en zout. Bak intussen de braadworsten. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en braad de worsten op middelhoog vuur rondom aan. Zet het vuur lager en laat ze in 8-10 min met een deksel schuin op de pan zachtjes gaar worden. Draai tussentijds om.
Schep de linzenstoofschotel in een schaal. Snijd de worsten schuin door, leg ze erop en bestrooi met peterselie.
200 g Puy linzen, gewassen
2 el olijfolie
100 g gerookte spekblokjes
2 uien, gesnipperd
1 teen knoflook, geraspt
300 g wortelen, in dunne plakjes
1 zoete aardappel, in blokjes
450 g prei, gesneden
3 tl koek- en speculaaskruiden
1 blikje tomatenpuree (70 g)
250 ml rode wijn
2 laurierblaadjes
½ groentebouillontablet
4 braadworsten
2 el peterselie, fijngehakt
zout en peper
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.