Hoofdgerecht | 45 minuten | 2 personen
2 speklapjes
1 el hoisinsaus
1 el zonnebloemolie
500 g dunne Chinese (eier-)noedels
1 liter water
4 el zonnebloemolie
300 g paksoi in repen
100 g taugé, bruine wortels verwijderd
½ bos lente-ui, in ringen
1 el lichte sojasaus
½ el donkere sojasaus
1 tl sesamolie (beslist niet meer)
zout en zwarte peper
Marineer de speklapjes gedurende 30 minuten in de hoisinsaus. Bak ze in de olie goudbruin en gaar en snijd ze in dunne plakken. Kook de noedels in het water met een snufje zout 5 minuten, terwijl je ze met een vork uit elkaar haalt. Giet af in een vergiet en koel af onder koud stromend water.
Verhit 2 eetlepels olie en wok de paksoi 1 minuut. Voeg de taugé en lente-ui toe en wok 1 minuut. Haal alles uit de pan. Verhit 2 eetlepels olie op halfhoog vuur en roerbak de noedels 5 minuten. Meng beide sojasauzen er goed doorheen. Voeg de sesamolie en groenten toe en bak 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
2 speklapjes
1 el hoisinsaus
1 el zonnebloemolie
500 g dunne Chinese (eier-)noedels
1 liter water
4 el zonnebloemolie
300 g paksoi in repen
100 g taugé, bruine wortels verwijderd
½ bos lente-ui, in ringen
1 el lichte sojasaus
½ el donkere sojasaus
1 tl sesamolie (beslist niet meer)
zout en zwarte peper
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.