Hoofdgerecht | 15 minuten | 4 personen
4 teentjes knoflook, gepeld
3 cm verse gemberwortel, geschild
de geraspte schil van 1 onbespoten limoen
3 stengels citroengras, alleen het witte deel, gehakt
12 korianderwortels, schoongeboend (verkrijgbaar bij de toko of online, bewaar de blaadjes om te garneren)
2 kleine rode chilipepers, steeltjes verwijderd
1 tl kokosolie
500 ml kokosmelk
½ tl fijngeraspte palmsuiker
700 g stevige witte vis zoals schelvis of zeeduivel, ontveld en in stukken van 5 cm
2 tl vissaus
1 el limoensap
4 limoenblaadjes (djeroek poeroet), in smalle reepjes
gekookte pandanrijst, voor erbij
3 bosuien, in dunne ringetje
Maal de knoflook, gemberwortel, geraspte schil van de limoen,het citroengras, de korianderwortels en chilipepers in een keukenmachine tot een grove pasta.
Verhit de kokosolie in een wok op hoog vuur en bak de specerijen-pasta een minuutje tot hij gaat geuren.
Voeg de kokosmelk en palmsuiker toe, draai het vuur iets lager en verhit alles tot het gaat koken. Voeg de vis toe en verhit hem 5 minuten. Roer de vissaus, het limoensap en de limoenblaadjes erdoor. Neem de pan van het vuur.
Serveer de curry in diepe kommen op een bergje pandanrijst,gegarneerd met de bosuien en achtergehouden korianderblaadjes
4 teentjes knoflook, gepeld
3 cm verse gemberwortel, geschild
de geraspte schil van 1 onbespoten limoen
3 stengels citroengras, alleen het witte deel, gehakt
12 korianderwortels, schoongeboend (verkrijgbaar bij de toko of online, bewaar de blaadjes om te garneren)
2 kleine rode chilipepers, steeltjes verwijderd
1 tl kokosolie
500 ml kokosmelk
½ tl fijngeraspte palmsuiker
700 g stevige witte vis zoals schelvis of zeeduivel, ontveld en in stukken van 5 cm
2 tl vissaus
1 el limoensap
4 limoenblaadjes (djeroek poeroet), in smalle reepjes
gekookte pandanrijst, voor erbij
3 bosuien, in dunne ringetje
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.