Nagerecht | 190 minuten | 4 personen
1 x recept voor Roomijsbasis, zie p. 8
5 el yuzusap, te koop bij Aziatische winkels
1 el extra vierge olijfolie
2 el water
150 g bosbessen, vers of diepvries
1 el kokosbloesemsuiker
⅛ tl kaneel
Bereid de roomijsbasis volgens de instructies op pagina 8 en laat het mengsel afkoelen. Voeg het yuzusap en de olijfolie toe en meng goed. Proef en voeg naar smaak meer sap toe.
Meng het water, de bosbessen, kokosbloesemsuiker en kaneel in een steelpannetje en laat het mengsel op laag vuur 10 minuten zachtjes koken totdat de bessenmix iets indikt. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en verdeel het bosbessenmengsel in grote druppels over het ijs. Ga er vervolgens met de achterkant van een lepel doorheen voor mooie swirls. Zet het minimaal 2 uur in de vriezer. Zonder ijsmachine: volg de instructies op pagina 7. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en verdeel aan het einde het bosbessenmengsel in grote druppels over het ijs. Ga er vervolgens met de achterkant van een lepel doorheen voor mooie swirls. Zet het gedurende 7-8 uur in de vriezer.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.