Voorgerecht | 20 minuten | 4 personen
100 g gerookte zalm
300 g verse zalm
60 g sjalot fijngesneden
50 g bieslook, fijngesneden
½ granny smith, in piepkleine blokjes (brunoise)
60 ml rijstazijn
50 ml olijfolie
peper en zout
Avocadocrème:
3 avocado’s
70 ml rijstazijn
sap van 1 citroen
6 druppels tabasco
Crème fraîche:
5 g gelatine (3 blaadjes)
100 g slagroom
300 g crème fraîche
Erbij:
1 potje haringkuit
1 granny smith
julienne gesneden
1 bos kervel
Pureer het avocadovruchtvlees in een blender met de azijn, het citroensap en de tabasco tot een gladde mousse. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de mousse in een spuitzak. Leg ’m in de koelkast.
Laat de gelatine 5 min weken in ruim koud water.
Verwarm de slagroom tot handwarm.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op door de warme room. Klop de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper, doe in een tweede spuitzak en leg die in koelkast.
Snijd de zalm heel fijn en meng er de sjalot, bieslook en appel door. Voeg azijn en olie toe en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de zalmtartaar over 4 steekringen en haal die eraf.
Spuit er de toefjes avocadocrème en crème-fraîchesaus op. Gebruik de overige crème en saus als dip.
Serveer met geroosterd brood of crostini’s.
100 g gerookte zalm
300 g verse zalm
60 g sjalot fijngesneden
50 g bieslook, fijngesneden
½ granny smith, in piepkleine blokjes (brunoise)
60 ml rijstazijn
50 ml olijfolie
peper en zout
Avocadocrème:
3 avocado’s
70 ml rijstazijn
sap van 1 citroen
6 druppels tabasco
Crème fraîche:
5 g gelatine (3 blaadjes)
100 g slagroom
300 g crème fraîche
Erbij:
1 potje haringkuit
1 granny smith
julienne gesneden
1 bos kervel
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.