Hoofdgerecht | 60 minuten | 4 personen
Week voor de saus de droge porcini 20 minuten in heet water, giet ze af, bewaar het
weekvocht en hak de porcini fijn.
Verhit de olie en de boter in een grote pan en fruit de chilipeper en de ui kort. Voeg het
verkruimelde vlees en de porcini toe en roerbak 8 tot 10 minuten. Giet de wijn in de pan en
laat alles 2 minuten pruttelen tot de wijn is ingedampt.
Roer de met water vermengde tomatenpuree en de rozemarijnnaalden door de saus en laat
hem 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en voeg als de saus iets
te droog mocht zijn wat porciniweekvocht toe.
Kook intussen de spaghetti in een grote pan met kokend water met zout in 10 tot 15 minuten
al dente. Giet hem goed af. Meng de saus door de pasta en verdeel hem op verwarmde, diepe
borden. Bestrooi met pecorino en serveren maar.
Als hoofdgerecht eten? Verdubbel alle ingrediënten.
*Tip. ‘When it grows together, it goes together’. Wat bij elkaar bloeit, groeit en leeft, past
ook op tafel bij elkaar. Het enige dat nodig is voor een geslaagd culinair een-tweetje is wat
kennis van de gastronomische geografie.
Het ezelsbruggetje leidt in dit geval naar het Italiaanse zuiden waar rood van de
negroamarodruif of de primitivo de weg naar spaghetti met venkelworstsaus weten.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.