Voorgerecht | 45 minuten | 4 personen
Tartiflette, een aardappel-kaas verrukking
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes, kook deze in kokend water met zout beetgaar.
Snijd de uien in plakken en smoor ze in de olijfolie glazig.
Vul een lage ovenschaal met laagjes aardappel en ui, bestrooi alles met zout en peper en giet de room erover, bestrooi met nootmuskaat.
Snijd de reblochon met korst en al in plakken, schik ze op de aardappelen en uien en laat het gerecht in een op 180 graden verwarmde oven 30 minuten gratineren.
Meer pret met de tartiflette door de inzet van Nieuw-Zeelandse of Chileense pinot noir voor de rooddrinkers. Wie voor wit gaat, kiest een witte Côtes-du-Rhône. Het zoeken waard. Wie dat te veel werk is of te veel dorst heeft, gaat voor Elzasser pinot blanc of pinot gris.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.