Hoofdgerecht | 90 minuten | 4 personen
Voor de salade
Varkensverrukking uit het Verre Oosten
Van tevoren te doen
Smeer de varkenshaas in met gemberwortel en citroengras en doe alles in een plastic zak.
Verwarm de vissaus in een pannetje en los de suiker erin op. Giet dit in de zak en masseer de marinade in het vlees. Laat het 15 minuten marineren.
Haal de varkenshaas uit de zak en braad ‘m rondom aan in de zonnebloemolie. Giet de marinade uit de zak over het vlees en laat afkoelen.
Maak een dressing van de suiker, vissaus, limoensap en rijstazijn en meng met de komkommer, chilipeper en bosuitjes.
À la minute
Zet de varkenshaas nog 6 tot 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Snijd de blaadjes koriander, basilicum en munt fijn en meng ze met de komkommersalade.
Laat de varkenshaas nog 3 minuten rusten en snijd ‘m in duimdikke plakken.
Serveer met de salade.
Wit die de uitersten van het geur- en smaakspectrum aandoet: varkentje gaat eerst richting grüner veltliner, neemt een afslagje viognier om uiteindelijk de weg te vragen aan gewürztraminer. Hoe dan ook: komt altijd op de plaats van bestemming.
Voor de salade
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.