Voorgerecht | 30 minuten | 4 personen
Begin met de zadenmix. Doe alle ingrediënten met een snufje zout in een koekenpan en
rooster ze 3 tot 5 minuten op half hoog vuur. Regelmatig roeren tot het sesamzaad
lichtgekleurd is. Stort op een bord en laat afkoelen. Kook de kwarteleitjes hard (4 minuten),
dompel in koud water en pel ze.
Doe voor de dressing de knoflook, citroensap en olijfolie in een kommetje met een snufje zout
en een beetje zwarte peper. Klop alles door elkaar en zet opzij.
Vermeng voor de salade de kruiden en de waterkers en verdeel over vier bordjes.
Verdeel de avocado er overheen. Halveer de kwarteleitjes en leg de helften op de salade.
Verkruimel de burrata en verdeel eveneens over de borden. Schenk de dressing over de
bordjes met salade, druppel ook nog wat olijfolie en strooi tot slot de zaadjes er over.
Laten we maar helemaal in Italiaanse sferen blijven. Bianco’s uit het noordelijke Friuli,
Veneto en Marche ‘kraken’ koket mee. Denk met name aan Custoza, Soave of Verdicchio.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.