Voorgerecht | 30 minuten | 2 personen
Voor de avocadosalsa
Het te loven zalmburgerinitiatief
Snij de zalm in grote stukken en doe die in de kom van een keukenmachine met de sjalot, dille, mosterd, eiwit, zout en vers gemalen peper. Laat de machine heel kort draaien tot de vis grof gehakt maar niet gepureerd is. Maak er met natte handen 4 burgers van. Leg op een bord en zet ze een half uur in de koelkast om op te laten stijven.
Maak de avocadosalsa door alle ingrediënten in een kommetje te doen en deze voorzichtig door elkaar te scheppen.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelgroot vuur. Bak de burgers 1 tot 2 minuten aan elke kant.
Rooster de broodjes ondertussen licht, beleg met waterkers, de zalmburger en een lepel avocadosalsa. Serveer met limoenpartjes.
Deze zalm is een pinot grigio-fan. Maar ook met grüner veltiner en eikvrije chardonnay burgert ie snel in.
Voor de avocadosalsa
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.