Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Altijd Zondag - Wil Demandt

 39,99 In winkelwagen

Altijd Zondag - Wil Demandt

Nu gesigneerd verkrijgbaar!

Niet minder dan 33 jaar heeft de Limburgse chef-kok/eigenaar Wil Demandt restaurant Bordewijk op mijn eigen Amsterdamse Noordermarkt bestierd. Mijn oude buurtje! Ietsjes verderop, op de Keizersgracht ben ik geboren, en daar heb ik mijn hele jeugd door gebracht.

Enfin, laat ik nu niet de afslag memory lane nemen  – voor je het weet sta je met me op mijn oude hinkelbaan – maar het over Wil hebben. Een kok die meet af aan ‘van kop tot staart’ kookte. Inderdaad, en dat was ruim voordat dit in de mode raakte. Het zullen zijn Limburgse roots wel zijn. In het zuiden was het immers heel normaal dat er een beest werd geslacht om geheel en al te gebruiken. ‘We gooien niks weg’ luidt sinds jaar en dag zijn motto. ‘We maken er iets bourgondisch van.’

In Amsterdam werd hij een begrip, een icoon, een instituut. Al zal hij zelf die woorden nooit in de mond nemen. Maar laten we eerlijk zijn: wie heeft er niet tenminste een keer in zijn leven in Bordewijk gegeten?

Hoe dan ook, in 2018 vond ie het wel genoeg. Maar hij vond ook nog wat anders: tijd om een kookboek maken, Altijd Zondag. En dat viel ook weer in de smaak bij de liefhebbers. Vanaf het moment dat het vorig jaar oktober uitkwam, gingen de gesigneerde exemplaren als warme broodjes de winkel uit. En zodoende was Wil iedere week bij mij te vinden om weer een stapel van zijn handtekening te voorzien. Die voor jou ligt zodoende ook al klaar.

Extra leuk: nu Wil geen eigen restaurant meer heeft, heeft ie al een paar keer bij mij voor gezelschappen gekookt. Mijn entresol waar twintig mensen passen, puilde uit. In de nabije toekomst staan er nog een paar Wil Demand On Demand op stapel. Want Wil weet niet van stoppen. Stuur me maar even een mailtje als je interesse hebt, dan zet ik je op de lijst als we weer wat nieuwe data hebben.

 39,99

Specificaties
Auteur
Wil Demandt
ISBN
9789048856015
Boeken van dezelfde auteur:
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.