Als je niet de ambitie hebt om een meesterkok te worden, hoef je volgens mij niet geboren te worden met een pan op je hoofd om iets heerlijks op tafel te zetten. Met enthousiasme, aandacht en een vleugje nauwkeurigheid kom je al een heel eind. Maar laten we eerlijk zijn, de beste resultaten behaal je met de beste ingrediĆ«nten. Daar maak je pas echt indruk mee. Gelukkig is er een gids die ons op weg helpt: het legendarische kookboek “Artusi” van niemand minder dan Pellegrino Artusi!
In 1891 brak dit meesterwerk van Artusi door en markeerde het een nieuw tijdperk voor het Italiaanse kookboek. Het boek, dat inmiddels generaties lang geliefd is, is een onmisbare bron van inspiratie voor Italiaanse koks, pasgetrouwde stellen en zelfs beginners. Met zijn beproefde recepten en waardevolle culinaire inzichten blijft “De Artusi” een standaardwerk dat je in je keukenkastje moet hebben staan.
Maar laten we niet vergeten dat Pellegrino Artusi niet de enige culinaire meester is. Lorenza de’ Medici, bekend van haar dertig Italiaanse kookboeken en haar prestigieuze kookschool in Badia a Coltibuono, weet ook wel het een en ander van lekker eten. Dus als zij spreekt, is het slim om te luisteren!
Laatst had ik enorme trek in vitello tonnato, maar ik had geen idee hoe ik het moest maken. Dus greep ik naar de ultieme Italiaanse kookbijbel, het kookboek van Pellegrino Artusi. Dit boek is het geheim van alle Italiaanse mamma’s die de kunst van de pasta beheersen. Alles wat je moet weten over de Italiaanse keuken staat in Artusi’s boek. Het is bijna de bijbel van het Italiaanse koken!
Dus, of je nu een ervaren chef-kok bent of net begint met koken, Artusi’s meesterwerk zal je zeker inspireren en helpen om met verve de heerlijkste gerechten op tafel te toveren. Vergeet niet dat een goede maaltijd niet alleen de buik voedt, maar ook de ziel. Dus duik in “Artusi” en ontdek de magie van de Italiaanse keuken, zoals alleen Pellegrino Artusi die kan brengen!
Buon appetito!
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.