Ook gesigneerd verkrijgbaar
Meneer Hamersma heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Nadat begin 2020 Onder de rook van de Heineken uitkwam, zijn autobiografie over zijn jeugd in De Pijp, heeft hij nu zijn culinaire avonturen van de afgelopen dertig jaar aan het papier toevertrouwd. Kon hij tijdens het coronajaar in ieder geval in zijn hoofd nog wat uitstapjes buiten de landsgrenzen maken.
Zo lees je over zijn blindproeverij in Lyon met de beste sommelier van de wereld die geen idee had welke wijn hij in zijn glas had. Deelde hij in Leuven een enorme entrecote met Kamagurka die destijds net gestopt was met het eten van vlees. Had hij in Bulgarije op weg naar de Zwarte Zee een bijna-doodervaring. En belandde hij in Noord-Vietnam waar hij hond in de pot trof.
Tussen de gangen door probeerde hij als maaltijdmantelzorger ook zijn moeder nog wat te laten eten. En tafelen met de vrouw die water liet aanbranden, leverde een groot aantal ‘eetcidenten’ op waarin onder meer rolmopsen, kamelen en reigers een rol opeisten.
In ieder geval heb ik het boek met plezier gelezen terwijl ik toch echt alle verhalen al kende. Ook al omdat ik er in flink wat gevallen zelf bij was.
Laat even weten als je jouw exemplaar gesigneerd wil hebben dan wel of je er een opdracht in wenst. Dan vraag ik dat de schrijver even. Die tref ik nog wel eens.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.