Op een maandag begin dit jaar mochten meneer Hamersma en ik eindelijk weer eens op schoolreisje. In ieder geval, zo voelde het. Nadat de lancering van Eat This Fish ‘vanwege de omstandigheden’ al een paar keer was uitgesteld, konden we nu eindelijk richting Zeeland. Daar overnachtten we in Goes in Hotel Katoen (aanrader) om de volgende ochtend in Yerseke aan te schuiven bij Oesterij (aanrader).
Voor de verandering ontmoetten we daar overigens nu eens de Vlaamse culinaire inner circle. Want de makers van Eat This Fish, de broers Kamiel en Hendrik Buysse, zijn mede vanwege hun gastronomische verleden bij provinciegenoot Sergio Herman, ‘namen’ bij onze zuiderburen.
Enfin, ook dit nieuwe boek (onder hun artiestennaam Blendbrothers maakten ze al Eat This) is een (aanrader). En in Oesterij onderstreepten ze dat door er vijf gerechten uit te serveren. Aldus stond die maandag in het teken van Zeeuwse platte, haringei, Oosterscheldekreeft, zeekraal en zeesla. En hoe blij zijn wij dat een week nog zes andere dagen telt…
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.