Wie denkt dat-ie de Midden-Oosterse keuken heeft uitgespeeld, heeft het mis.
In NOOMI laat Sara Shawkat je de wereld van de nog zo onbelichte keuken van Irak zien – misschien wel de grootste hidden gem uit de Levantijnse regio. Sara leert je de Iraakse klassiekers maar ook varianten en specials, afgewisseld met verhalen over eettradities en de culinaire rivaliteit tussen haar en haar moeder.
Ze laat je kennismaken met bijzondere ingrediënten waaronder noomi; de gedroogde limoen die volgens Sara het hart van de Iraakse keuken vormt. Verlekker je aan comforting stoofgerechten als marqat bamye; een tomatenstoof van okra, en steel de show met culinaire spektakelstukken zoals cheesy kunafe met knisperend engelenhaar. Haal de straten van Bagdad in huis met ijskoud tamarindesap of met kubbeh’t halab, krokante rijstdumplings met auberginevulling.
Met dit boek zet iedereen – van kersverse foodies tot doorgewinterde Arabische wifeys – de lekkerste Iraakse gerechten op tafel.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.