Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Primeurs en delicatessen - Ronald Hoeben, Roselie Kommers

 19,99 In winkelwagen

Primeurs en delicatessen - Ronald Hoeben, Roselie Kommers

Het restaurant – een openbare eetgelegenheid waar de gast van een uitgebreide kaart kan kiezen – is een Parijse vinding uit 1800. Het concept zal de wereld veroveren en veranderen. Nederland wacht er nog een eeuw mee en is vervolgens nog een eeuw bezig om zichzelf ook op de kaart te zetten. Halverwege die eeuw, in 1957, zijn er de eerste Michelinsterren, al komen de sperziebonen en de schildpaddensoep uit blik. De kiwi, de kwartel en de verse ananas laten nog decennia op zich wachten.

Bij de ontwikkeling van de Hollandse haute cuisine is een belangrijke rol weggelegd voor Dikker & Thijs, een unieke combinatie van een restaurant en een delicatessenwinkel. Henri Thijs, een discipel van Auguste Escoffier, brengt het gedachtegoed van deze grootste vernieuwer van de Franse keuken ons land binnen. Dikker & Thijs wordt een broedplaats waar menig jonge kok en gastheer het vak leert. Cees Helder, die de eerste Nederlandse driesterrenchef zal gaan worden, leert er lammeren uitbenen, Joop Braakhekke kan er voor het eerst met grandeur aan de gang.

Koksverhalen, krantenknipsels en kelnerconfessies vertellen hoe Nederland in een eeuw leerde eten en van de Escoffier-keuken via geflambeerde Stroganoff, tong Picasso, tournedos Rossini en de nouvelle cuisine in de ruige keuken belandde.

 19,99
Momenteel uitverkocht, maar neem vooral contact op, wellicht is het nog na te bestellen.
Specificaties
Taal
Nederlands
Bindwijze
Paperback
Auteur
Ronald Hoeben, Roselie Kommers
ISBN
9789038800691
Boeken van dezelfde auteur:
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.