Open vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

The Book of Pintxos - Marti Buckley

 35,95 In winkelwagen

The Book of Pintxos - Marti Buckley

Voor de allereerste keer zijn de recepten voor pintxos – de kleine gerechten die in bars in Baskenland te vinden zijn – verzameld om de definitieve bijbel over dit belangrijke eten van de Baskische cultuur te presenteren, samen met de geschiedenis en de mensen die ze hebben gemaakt, geschreven door de bekroonde auteur Marti Buckley.

Genesteld in de oude binnenstad van San Sebastián, Spanje, ligt een culinaire traditie die zijn gelijke niet kent: de pintxo. Variërend van een eenvoudig spiesje van ansjovis en peper met een tandenstoker tot een decadent gerecht van malse runderwang op romige aardappelen, zijn pintxos indrukwekkende, goed doordachte gerechten, waarbij ingrediëntenkennis en creatieve kooktechnieken in slechts een paar hapjes worden gedistilleerd. Bar-eigenaren zijn trots op hun pintxo-recepten, die vaak zorgvuldig worden beschermd en generaties lang worden doorgegeven. In het eerste gezaghebbende boek over dit onderwerp, definieert auteur en Baskische transplantatie Marti Buckley wat een pintxo maakt, traceert ze de geschiedenis van enkele decennia en deelt ze de recepten zodat thuiskoks deze kleine hapjes op authentieke wijze in hun eigen keuken kunnen bereiden. Met 70 recepten, barprofielen, geschiedenissen en levendige foto’s opent The Book of Pintxos een venster op deze dynamische Baskische eetcultuur voor nieuwsgierige eters overal ter wereld.

 35,95
Specificaties
Auteur
Marti Buckley
ISBN
9781579659875
Boeken van dezelfde auteur:
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.