Open vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Bistroplank

Uit van

Voorgerecht | 85 minuten | 8 personen

Ingrediënten

Tuinkruidenboter
6 takjes kervel
12 sprieten bieslook
100 g zachte gezouten boter
1 snufje versgemalen zwarte peper

 

Kruidendressing met citroen
6 takjes munt
6 takjes bladpeterselie
1 bosui
1 teen knoflook
4 el olijfolie
sap en geraspte schil van 1/2 onbespoten citroen
1 snufje zout

 

Ronde kaas met noten
200 g gorgonzola
200 g roomkaas
200 g comté, geraspt
2 snufjes versgemalen zwarte peper
100 g gepelde walnoten
100 g gestampte hazelnoten

 

Bereidingswijze

Tuinkruidenboter

Was de kervel en bieslook, dep ze droog en snijd ze fijn.

 

Meng de kruiden met de boter en de zwarte peper en vorm er een kluitje boter van.

 

Wikkel de boter in bakpapier en bewaar tot gebruik in de koelkast.

 

 

Kruidendressing met citroen

Was de munt, peterselie en bosui en dep ze droog. Pel de teen knoflook.

 

Snijd de peterselie en munt fijn en hak de knoflook en bosui fijn. Meng alles in een kom met de olijfolie, sap en rasp van de citroen en het zout.

 

 

Ronde kaas met noten

Meng in een kom de gorgonzola, roomkaas, comté en zwarte peper.

 

Spreid plasticfolie uit in een kruisvorm en leg het kaasmengsel in het midden. Vouw de folie eromheen en vorm een bal van de kaas. Leg die 1 uur in de koelkast.

 

Leg opnieuw plasticfolie in een kruisvorm neer en leg een deel van de walnoten en hazelnoten erop.

 

Haal de kaasbal uit de folie en leg hem midden op de noten. Verdeel er gelijkmatig de rest van de walnoten en hazelnoten over.

 

Vouw de plasticfolie dicht, vorm een bal en bewaar die tot gebruik in de koelkast.

 

 

Ingrediënten die je kunt toevoegen
verschillende soorten kaas • rauwe ham in dunne reepjes • plakjes gekookte ham
• boerenpaté • worst • rillettes • augurken • gedroogde pruimen • abrikozen • blaadjes witlof • druiven • kerstomaten • cashewnoten • verschillende soorten brood

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

Tuinkruidenboter
6 takjes kervel
12 sprieten bieslook
100 g zachte gezouten boter
1 snufje versgemalen zwarte peper

 

Kruidendressing met citroen
6 takjes munt
6 takjes bladpeterselie
1 bosui
1 teen knoflook
4 el olijfolie
sap en geraspte schil van 1/2 onbespoten citroen
1 snufje zout

 

Ronde kaas met noten
200 g gorgonzola
200 g roomkaas
200 g comté, geraspt
2 snufjes versgemalen zwarte peper
100 g gepelde walnoten
100 g gestampte hazelnoten

 

Zie ook:

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.