Bijgerecht | 85 minuten | 8 personen
250 g gedroogde kikkererwten of 800 g kikkererwten uit blik
1 theelepel baking soda
1 kleine aardappel, geschild en in vieren gesneden
5 handjes spinazie
1 kleine rode ui
1 theelepel korianderzaad, geroosterd en gemalen
de geraspte schil en het sap van 1 citroen
zout en peper
180 ml extra vergine olijfolie
60 ml koolzaad- of arachideolie
1 lente-uitje, gesnipperd
Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, moet je deze een nacht met de baking
soda laten weken. Giet ze af, breng water aan de kook en laat ze 1 uur op
hoog vuur koken.
Voeg de aardappel toe en laat nog 10 minuten koken; giet af. Doe de kikkererwten, de aardappel, de spinazie, de rode ui, de gemalen korianderzaden, de citroenrasp en de helft van het citroensap in de kom vaneen keukenmachine.
Voeg 1 theelepel zout en de beide oliesoorten toe en laat de machine draaien. Giet er citroensap bij om de hummus smeuïger te maken; breng zo nodig op smaak. Bestrooi met het gesnipperde lente-uitje.
250 g gedroogde kikkererwten of 800 g kikkererwten uit blik
1 theelepel baking soda
1 kleine aardappel, geschild en in vieren gesneden
5 handjes spinazie
1 kleine rode ui
1 theelepel korianderzaad, geroosterd en gemalen
de geraspte schil en het sap van 1 citroen
zout en peper
180 ml extra vergine olijfolie
60 ml koolzaad- of arachideolie
1 lente-uitje, gesnipperd
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.